تحولات لبنان و فلسطین

حکایت پیر شدن یک جمعیت اتفاقی که همزمان با سراسر کشور، در مازندران هم در حال وقوع است و این را آمار کاهشی موالید می‌گوید.

 مازندران در سراشیبی پیری جمعیت

به گزارش قدس آنلاین، آمار و ارقام موالید در مازندران در سال جاری نگران کننده است؛ چراکه بر خبر تلخی دلالت دارد؛ خبری که وقتی کنار تحلیل و تفسیر کارشناسان می‌نشیند حکایت از پیر شدن این استان شمالی دارد؛ پیر شدن جمعیت ۳ میلیون نفری‌اش و مشکلات و پیامدهای منفی آشکار و نهانی که به دنبال دارد.   

مجتبی فاطمی، مدیر کل ثبت و احوال مازندران درخصوص این آمار نگران کننده گفت: در مازندران در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۱۷۲۹ نفر ولادت داشتیم، درحالی که این آمار در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۲ به ۲۰۶۴۹ نفر رسیده است که کاهش ۵ درصدی را نشان می‌دهد.

فاطمی با بیان اینکه در آذر ۱۴۰۱ موالید مازندران ۲۴۹۶ نفر بوده، درحالی که در آذر امسال و در همین ماه، این رقم به ۲۳۵۷ نفر رسیده است، افزود: آمار یک ماهه آذر هم حاکی از کاهش ۶.۵ درصدی موالید دارد.

نکا، نوشهر و کلاردشت امسال پرجمیعت‌تر شدند

مدیر کل ثبت و احوال مازندران گفت: بالاترین نرخ ولادت‌ها در سال ۱۴۰۱ به ازای هر هزار نفر مربوط به شهرهای نکا، ساری و بابلسر و بیشترین ولادت‌های استان در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۲ مربوط به شهرهای نکا، نوشهر و کلاردشت بوده است.

میاندرود، گلوگاه و عباس آباد در تهِ صف

فاطمی به شهرهایی که دارای کمترین موالید در سال جاری بودند هم اشاره کرد و افزود: امسال کمترین ولادت‌ها نسبت به مدت‌زمان مشابه سال گذشته، به میاندرود، گلوگاه و عباس‌آباد تعلق گرفته است.

وی میانگین دوقلوزایی در ۹ ماهه اول سال را هم ۳۹۲ مورد عنوان کرد و افزود: بیشترین نرخ دوقلوزایی مربوط به شهر ساری و آمل بوده است .

فاطمی یادآور شد که امسال ۷ مورد هم سه قلوزایی داشته‌ایم که مربوط به شهر ساری است.

جووانها امسال برای ازدواج سختگیرتر شده‌اند

مدیر کل ثبت و احوال مازندران گریزی هم به آمار ازدواج در مازندران زد و گفت: میزان ازدواج در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۱ در مازندران ۱۳۳۱۴ مورد بوده که این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۱۲۶۸۷ مورد رسیده و به عبارتی با کاهش ۷.۴ درصدی روبه‌رو بوده است .

فاطمی به آمار ازدواج در بازه ۳۰ روزه آذرماه هم اشاره کرد و افزود: ازدواج در آذر ۱۴۰۱ در مازندران ۹۳۱ مورد بوده و در آذر ۱۴۰۲ به ۱۲۶۲ مورد رسیده که خوشبختانه روند روبه رشد با نرخ افزایش ۳۵ درصدی را نشان می‌دهد.

وی بیان داشت: بیشترین نرخ ازدواج در مازندران به شهرهای چالوس، نور و تنکابن تعلق دارد.

هشدار؛ بسرعت پیر می‌شویم

سیدعلی مظفرپور، رئیس علوم پزشکی بابل نیز در گفت‌وگو با تسنیم درباره پیری جمعیت هشدار داد و افزود: کاهش موالید و کاهش نرخ رشد جمعیت یکی از تهدیداتی است که کشور ما در سال‌های اخیر با آن روبه‌رو شده و در این میان مازندران یکی از استان‌هایی است که نرخ موالید در آن بالا نیست و متاسفانه به سرعت در حال پیر شدن است.

وی با بیان اینکه با توجه به توصیه‌ها و هشدارهای مقام معظم رهبری، قوانین و طرح‌های حمایتی مرتبط با افزایش جمعیت در کشور مصوب شده است، افزود: در همین راستا تلاش شد در دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز فعالیت‌های اثرگذاری انجام شود.

دانشگاه علوم پزشکی بابل قرارگاه فرهنگ‌سازی افزایش جمعیت

رئیس علوم پزشکی بابل ضمن اشاره به برگزاری جلسات منظم مرتبط با جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: در سال گذشته بیش از ۵ همایش بزرگ استانی به همت این دانشگاه برگزار شد و بزرگانی از کشور برای این همایش‌ها دعوت شدند و تلاش شد این برنامه مردمی شود.

مظفرپور افزود: فعال کردن تشکل‌های مردمی از اقدامات شاخص این دانشگاه بوده که با مشارکت و حضور پررنگ در برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی نقش بسزایی در پیشبرد اهداف قرارگاه ایفا کردند.

وی یادآور شد: رشد جمعیت در ماه‌های اخیر نسبت به مدت‌زمان مشابه در سال‌های گذشته بیشتر شده که امیدواریم این روند تداوم داشته باشد.

افزایش خدمات به زوج‌های نابارور

رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل همچنین با اشاره به افزایش خدمات به زوج‌های نابارور بیان کرد: ساخت ساختمان جدید مرکز درمانی تخصصی ناباروری فاطمه زهرا (س) حدود هشتاد درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و امیدواریم با کمک وزارت بهداشت به بهره‌برداری برسد. همچنین سطح دوِ خدمات ناباروری در کلینیک امید برای درمان زوج‌های نابارور شروع به کار کرده و امیدواریم با درک اهمیت این موضوع به سمتی حرکت کنیم که نرخ جمعیت ما افزایش یابد.


 

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.